Fliesbergs.se

Allt om skidåkning, nyheter, produkter, recensioner ...

Vandra i Alperna

Skidåkning är det de flesta tänker på när man pratar om Alperna. Men det går utmärkt att ta ett flyg till Alperna andra perioder och då för att vandra. Det finns flyg till Alperna året runt att boka! Alperna finns ju i flera länder så det är bara att välja vilket land som tilltalar dig! Här får du i alla fall ett par tips på bra vandringar i lite olika länder.

Tips på bra vandringar i Alperna

Ett poulärt ställe är Österrike och Bad Gastein. Det är en varierande natur samt vacker alpmiljö här. Delar av fjällen ingår i nationalparken Hohe Tauern och hundratalet skandinaviska vandrare möts här varje vecka. Sen är även Bad Gastein en kurort med spa.

Ett annat ställe att vandra är Val Gardena i Italien. Här finns det massor av vackra vyer att se sig omkring i. 

Det är inte fel att kombinera Frankrike, Italien och Schweiz och det under en 10 dagars tur på Tour du Mont Blanc. Man vandrar från Frankrike via Italien och Schweiz, och tillbaka.

Testa även Kranjska Gora i Slovenien. Här finns sagolika kalkstensfjäll, traditionell bergsnatur och en härlig gästfrihet.

Zermatt i Schweiz är ett annat ställe. Här finns bland annat Matterhorn och Monterosa. En underbar alpmiljö att vistas i!

Packa rätt

Om du ska vandra i Alperna är det bra att packa rätt, ha bra vandringskängor samt gärna ha med en guide som kan vägleda dig på din vandring. 

21 May 2019