Fliesbergs.se

Allt om skidåkning, nyheter, produkter, recensioner ...

Är tennis på väg att försvinna?

När Bjrön Borg var som störst inom tennis-sporten, och även när både Mats Wilander och Stefan Edberg spelade, var det många unga svenskar som fick stå i kö för att gå med i de lokala tennisklubbarna i landet. På vissa ställen var väntetiden över ett år! Idag ser det inte riktigt likadant ut. En del tennisplaner har fått växa igen, och flera hallar gapar tomma. Vad beror det på? 

Tre skäl för svalnande intresse

Förr var tennis något som var på allas läppar. Från elektriker i Båstad till bankdirektörer i Stockholm gick snacket om hur nästa Wimbledon skulle gå, eller vem som skulle få in första serv-esset i Australian Open. Nu är det något vi ser på TV lite då och då. Skälen till att intresset är svalare är dessa:

  • Brist på kända svenska spelare
  • Padel har blivit enormt stort och tagit över 
  • Tennis har fått en stämpel att vara för överklassen

Att vi saknar svenska spelare i de största turneringarna är nog den enskilt största anledningen till att intresset för sporten har minskat. Även överklass-stämpeln som tennis haft har bidragit. Den stämpeln gjorde att otroligt många tog padelsporten till sig snabbt. Det blev mer av en folksport än tennis någonsin varit. 

Kan trenden vända? Absolut! Tennis är en mycket rolig sport och får vi bara upp en eller två svenskar i rankingen så kommer våra ungdomar att vilja hänga på.  

20 Nov 2021