Fliesbergs.se

Allt om skidåkning, nyheter, produkter, recensioner ...

Lindra din hälsporre med tejpning

Något som kan göra riktigt ont, det är hälsporre. Själva smärtan brukar sitta under hälen eller på hälens insida. Det kan vara frustrerande att inte kunna gå på vanligt sätt eller att kunna träna på grund av denna smärta. Dock finns det en del saker du kan göra för att rehabilitera din got och lindra smärtan. Först är det bra att se till att du har bra skor. Sedan kan du träna saker där du inte belastar foten, som simning, cykling med mera.

Det är inte själva hälsporren i sig som gör ont utan det är den sena som löper längs med hela vägen under foten. Du kan avlasta senfästet genom att tejpa hälen

Så tejpar du på bra sätt

Du kan använda olika tejper,  men kinesiotejp är ett bra alternativ. Det kallas även för kinesiologitejp. När du sedan ska tejpa, se till att foten är rent samt lägg tejpen som ett ankare runt mellanfot området av framfoten. Linda sedan ett par gånger runt detta område. Lägg sedan en remsa från området strax bakom stortån, runt hälen och hela vägen tillbaka till utgångspunkten vid stortån. Ta sedan en ny remsa tejp och lägg runt hälen, men börja nu vid din lilltå. Gör detta ett par gånger, så att området under ser ut som ett X. Du kan sedan placera tterligare remsor lateralt längs det lindade området för att fylla tomrummen och förstärka det tejpade området.

Genom att tejpa hälen så får du en bra stabilitet vid senfästet och det ger en minskad smärta.

21 Dec 2022