Fliesbergs.se

Allt om skidåkning, nyheter, produkter, recensioner ...

Smidigt ha ett hemmagym

Något som inte är fel att satsa på, det är att skapa ett eget hemma gym med bra träningsutrustning. Vad för slags utrustning du ska köpa, det beror lite på vad du har för syfte med ditt hemmagym och din träning. Det är inte fel att satsa på att ha lite olika vikter, i form av hantlar och skivstång. Sedan kan det vara bra att satsa på en eller flera träningsmaskiner. En roddmaskin är bra till exempel, läs mer om sådana på Fitnessfrank.se. Annars har du ju löpband, träningscykel eller trappmaskin. Om du har gott om plats så kan du ju ha flera olika maskiner för att få en bra träning.

Mer bra saker i hemmagymmet

Utöver vikter och olika träningsmaskiner kan det även vara bra att satsa på en träningsbänk samt ha saker för då du ska värma upp. Det kan vara saker så som massagebollar, foam rollers, gummiband, hopprep och annat. Det är inte heller fel med en boxningsäck och tillbehör. 

Tänk även på vad det är du ska ha för utrymme för att träna på. Är det ett rum i huset, är det i källaren eller i garaget? Det är bra att ha gott om yta för det du ska träna samt att du skyddar golvet. Tappar du en vikt på parketten blir det fula märken. Det finns dock särskilda gymmattor att lägga ut. Eller så skapar du dig ett gemmagym där det inte är ömtåligt golv.

26 Jan 2021