Fliesbergs.se

Allt om skidåkning, nyheter, produkter, recensioner ...

Upptäck Peru och Påskön

Peru är ett spännande land som ligger i Sydamerika. Med Inca Tours kan du boka en oförglömlig resa hit och uppleva huvudstaden Lima och ta en tur till Påskön. När man talar om just Påskön så är det många som kommer att tänka på dess statyer. Enligt arkeologer är dessa statyer, som även kallas moaier, föreställer avlidna hövdingar eller gudar. Att passa på och besöka Påskön i samband med en resa till Peru passar ypperlig, men det är flyg som gäller då ön ligger mitt ute i havet. Om du är mer nyfiken på denna ö så läs mer på Wikipedia.

Se mer av landet

Inca Tours erbjuder dig en gruppresa till Peru som innefattar resa över till Påskön, men du kommer även att få se många andra platser. Vad sägs om:

  • Cusco
  • Heliga Dalen
  • Machu Picchu
  • Chile - Santiago

Inca Tours har även andra resor till Peru som du kan boka via deras hemsida. Allt från gruppresor, skräddarsydda resor och rundresor.

Peru – Sinnebilden av Sydamerika

Peru är för många det främsta landet i Sydamerika. Det är just det land man får upp i tanken när man pratar om just resor till Sydamerika. Här finns de mytomspunna inkaruinerna så som Machu Picchu. Men landet har mycket mer än så att erbjuda. Missa inte det vilda Amazonas med både växter och djur i en stor artrikedom. Andra platser väl värda besök är Titicacasjön där du kan se vassöarna som Thor Heyerdahl hade som inspiration inför sina resor över Stilla Havet. Vandra Inkaleden, besök inkahuvudstaden Cusco eller bo hos indianerna. Att besöka Peru är något du kan göra året om, men de har en regnperiod som infaller december och mars över höglandet, så bäst tidpunkt att åka dit är mellan juni och augusti.

21 May 2015