Fliesbergs.se

Allt om skidåkning, nyheter, produkter, recensioner ...

Smarta tips och bra prylar för Vätternrundan

En kul utmaning, det är att cykla Vätternrundan. Dock är det bra att veta att det är ett tufft lopp som kräver både träning och planering. Det är bra att få lite tips inför ditt cykellopp, samt få inspiration till bra prylar att skaffa.

Checlista för loppet

Först måste du så klart anmäla dig. Ta sedan med ditt startbevis samt din legitimation. Du ska visa upp det senast en timme före start. Det för att kunna hämta ut nummerlapp och tidtagningschip. Ha gärna med dig en person som stöd, om du måste avbryta samt för att köra dig hem efteråt. 

Du bör se till att ta med dig flera ombyten, som anpassas efter väder. Det är bra att satsa på att ha regn- och vindtäta överdragskläder så väl som cykelstrumpor, handskar, cykelglasögon. Det finns även bra cykelkläder att köpa. 

Ta också med dig vattenflaska enegibars med mera så att du kan fylla på kroppen med energi och vätska. 

Det är även bra att ha cyklar många mil före loppet. Arrangörerna bakom Vätternrundan rekommenderar att man har cyklat minst 100 mil innan benen är redo att trampa 30 mil på en och samma gång. 

Det kan även vara smart att smörja din rumpa innan!

Bra prylar att ha

En bra pryl är så klart cykelhjälmen, det är en viktig vän att ha på huvudet. Satsa även på bra cykelbyxor, cykelstrumpor, cykelhandskar. Du kan också ha nytta av ett cykelkit med reparationskit och annat bra i. 

21 Oct 2020