Fliesbergs.se

Allt om skidåkning, nyheter, produkter, recensioner ...

Köpa eller hyra skidutrustning?

Det är rätt många svenskar som varje år besöker de svenska fjällen varje år. En del åker till och med till Alperna. Men hur ska man tänka kring skidutrustning? En del säger hyr skidutrustning medan andra tycker att man ska köpa. Det hela beror på säger vi. Är det så att ni är en familj, som åker varje år, fler gånger om året kanske, så kan det vara bra att köpa nytt till alla, utom till barnen som växer. Till dem kan man köpa begagnat, eller hyra skidutrustning. Om det är att man vill testa nytt, som bräda, hyr snowboard, för att testa om det är något man vill göra mer av. Först då kan man köpa eget. 

Begagnat är oftast billigast

Om man jämför priser med köpa ny skidutrustning, hyra skidutrustning och att köpa begagnad skidutrustning, så är det ju så att det är billigast med begagnat. men köper man det flera gånger om, så kan det ju landa på en hel del det med. Att hyra snowboard eller skidor är rätt bra för de som inte vill släpa på en massa utrustning, särskilt om man ska till alperna med flyget.

Hur göra med skidkläder?

När det gäller skidkläder så är det samma där. Köp nytt till vuxna, men begagnat till barnen, då de växer och snart behöver nya storlekar igen. Se till att satsa på bra kläder, som tål att användas och som är till för skidåkning. 

30 Jun 2019