Fliesbergs.se

Allt om skidåkning, nyheter, produkter, recensioner ...

Är sportfiske något för dig?

har fått fisk på kroken

Sportfiske är en sport, som det är rätt så många som ägnar sig åt. Runt två miljoner sportfiskare varje år i Sverige. Några typer av sportfiskemetoder är mete, pimpelfiske, spinnfiske, och flugfiske. En del väljer att lägga fokus på en metod när de fiskar, en del sysslar med lite av varje. Är du nybörjare är det bra att testa en typ av fiske till att börja med. Det eftersom att du då kan lägga fokus på att köpa rätt sorts fiskespö och sedan lära dig den teknik som behövs för just detta fiskespö. En del fiskemetoder kräver nämligen övning för att klara av. Som flugfiske till exempel. 

Fördelar med att fiska 

Det finns en massa fördelar med att fiska. Det är bra för både den mentala och fysiska hälsan att bege sig ut i naturen och koppla av. En bra sak är att det minskar stressen. Det för att vara utomhus reducerar ens stressnivåer, oavsett anledning.

Som fiskare kommer du väldigt nära naturen. Det blir då naturligt att känna en ökad passion för miljön och att försöka bidra så gott det går. Detta kan göras genom hållbart fiske, men även genom donationer till diverse välgörenheter.

Fiske är bra för hälsan med. Det är ju viktigt att vara aktiv, just för hälsans skull. När du är ute och fiskar får du frisk luft samt en del fysisk aktivitet.

Sist men inte minst, det är ju gott med fisk. Att tillaga och äta den fisk man själv har fångat är svårslaget!

 

 

20 May 2019